Afvalbeheerbijdrage Zonnepanelen per 1 juli 2023

Stichting OPEN is verantwoordelijk voor het afvoeren van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, waaronder zonnepanelen. Vanaf 1 juli 2023 wordt het tarief voor zonnepanelen verhoogd naar €0,04 per kilogram. Meer informatie hierover vindt u hier

 

In overeenstemming met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat, is overeengekomen dat de afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen zichtbaar moet zijn op de factuur voor klanten van fabrikanten en importeurs. Deze beslissing is genomen op verzoek van de branche, vertegenwoordigd door Holland Solar en Zonne-energie Recycling Nederland. Het tonen van de bijdrage op de factuur zorgt voor een transparante en eerlijke markt, zonder dat dit van invloed is op de productprijs.

 

Doorberekenen aan eindklant

Met ingang van 1 juli 2023 staat op onze facturen (op een aparte regel) de afvalbeheerbijdrage voor zonnepanelen. De bijdrage is afhankelijk van het gewicht van het zonnepaneel. Wanneer u dit doorberekent aan uw klanten, kunt u de term ‘verwijderingsbijdrage’ op de eindfactuur vermelden.

 

Meer nieuws

Klantendag op 6 juni
Klantendag op 6 juni
22/04/2024

Op donderdag 6 juni ben je van harte welkom op onze jaarlijkse klantendag!

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
27/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

Fijne Feestdagen gewenst
Fijne Feestdagen gewenst
18/12/2023

Fijne Feestdagen gewenst en een gezond 2024