Wat te doen bij stormschade aan zon-pv installaties

De storm van vandaag heeft door het hele land de nodige schade aangericht. Inmiddels komen bij ons meldingen van afgewaaide zonnepanelen en schade aan zon-pv installaties. Ontvang jij ook meldingen van klanten? Dan helpen we je graag om dit op de juiste manier af te wikkelen.

 

Onderstaand stappenplan helpt je op weg:

  • Laat de klant foto's maken van de schade die de storm heeft aangericht.
  • Noteer zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip waarop de schade ontstond, zodat het te koppelen is aan de windmetingen van het KNMI. Deze zijn te vinden via Weeronline.
  • De klant dient de schade te melden bij zijn verzekeraar of tussenpersoon. De opstalverzekering dekt de schade bij een windkracht hoger dan 7, mits de zonnepanelen zijn opgegeven.
  • Spreek in overleg met de klant en verzekeraar af wat er alvast opgeruimd kan worden. Denk hierbij aan loshangende en losliggende onderdelen die gevaarlijke situaties kunnen opleveren of extra schade kunnen toebrengen.
  • De verzekeraar bepaalt vervolgens of de schade vergoed wordt.

In sommige gevallen bepaalt de verzekeraar welk bedrijf de schade gaat herstellen, soms is deze keuze vrij. Mochten wij hier een rol in kunnen spelen, dan horen we dat graag.

 

We helpen graag!
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@home-nrg.nl. We doen ons best zo snel mogelijk contact met je op te nemen!
 

Meer nieuws

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
27/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

Fijne Feestdagen gewenst
Fijne Feestdagen gewenst
18/12/2023

Fijne Feestdagen gewenst en een gezond 2024

Kerstvakantie 2023/2024
Kerstvakantie 2023/2024
15/11/2023

In de kerstvakantie, van maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari, zijn wij gesloten. Er wordt in deze periode geen materiaal geleverd en er kan ook geen materiaal afgehaald worden. Vanaf woensdag 3 januari staan we weer voor u klaar!